in Uncategorized

Sunday Morning 2019-02-10

chair inside a house

Photo by Patrick Pierre on Unsplash.

Coses que hem llegit aquesta setmana.

The future of EdTech in schools? Just look at what they’re doing in China

“Al llarg de 2018 vam veure notícies sobre desenvolupaments tècnics en escoles xineses que es presentaven ara com a enginyosos, ara com a esbojarrats, ara com a esgarrifosos.” Reconeixement facial per monitoritzar l’atenció, microxips inserits en uniformes per controlar la ubicació de l’estudiantat, o aquell infame sistema de “crèdit social”, entre d’altres. Tot i que sovint es tracta d’iniciatives aïllades, exageracions o desinformació, Neil Selwyn alerta que les tendències pareixen les mateixes que en el món occidental. M’ha agradat el terme “ciberorientalisme”: una fascinació secular, tecnològicament transformada.

Using Artificial Intelligence to Generate Alt Text on Images

Aquest article explica com generar automàticament descripcions d’imatges (requisit bàsic d’accessibilitat de pàgines web) utilitzant el servei de reconeixement visual de Microsoft i una mica de javascript. Intel·ligència artificial útil. Hi ha un plugin de WordPress que fa exactament el mateix.

The Tomb That Inspired Britain’s Iconic Telephone Box

El disseny original de la famosa cabina telefònica roja, tan típicament britànica, es basava en la tomba de l’esposa de l’arquitecte John Soane. Per si —els de la meva quinta— no vau tenir prou amb la pel·lícula d’Antonio Mercero, protagonitzada per José Luis López Vázquez.

Lucas Marco: “La Gestapo instruyó y organizó a la Brigada Político Social”

Entrevista en ocasió de la publicació del llibre Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València. Acords amb l’Alemanya nazi i persecució de jueus, un policia enamorat que ajudava una poetessa comunista a falsificar documentació, un altre agent que participava en tertúlies literàries, un ministre socialdemòcrata protegit per qui el va detenir deu anys abans… S’inclou també, com a avançament editorial, un capítol complet: “La huella de la Gestapo en la Brigada Político Social”.

Reposts

  • El Pont 🎗

Algun comentari?

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Webmentions

  • El Pont 🎗 liked this Article on twitter.com.

  • El Pont 🎗 reposted this Article on twitter.com.