in Uncategorized

Les dues cultures

Like a great work of art, a great scientific explanation loses none of its power to inspire awe afresh whenever one contemplates it.

Philip Campbell, Editor-in-chief, Nature (en This Explains Everything: 150 Deep, Beautiful, and Elegant Theories of How the World Works).

La primera vegada que vaig llegir Las dos culturas de C. P. Snow, cap a l’any 1989 o 1990, em van parèixer trivials tant la majoria dels seus arguments i judicis com la tesi central del llibre: que la separació de “ciències” i “lletres”, o “humanitats”, és perniciosa. Fins i tot trobava que, en conjunt, es quedava molt curt. Després, em vaig anar adonant que en certs àmbits acadèmics, on aquestes coses haurien d’estar ben clares, molta gent simplement no s’aturava a pensar-les, ni a llegir-les. Quaranta anys després que el llibre s’hagués fet cèlebre. Una llàstima.

(Suposo que a cadascú li deu parèixer trivial allò que ja sabia. Tots som ignorants, però no ignorem les mateixes qüestions.)

Write a Comment

Comment