in Uncategorized

Besnét d’un terrorista

Llegeixo en el Levante d’avui que l’Ajuntament de Morella ha convidat alguns descendents de Ramon Cabrera a visitar la ciutat, en ocasió del bicentenari del general que se celebra enguany. Un dels que han confirmat la participació en els actes és l’escriptor i viatger anglès Simon Gandolfi. En el seu bloc feia esment de la cita el 15 de juliol passat:

Per família, sóc tan britànic com hispà. El meu besavi, Ramon Cabrera, era un terrorista espanyol. Va transformar la seva banda terro­rista en un exèrcit, va guanyar batalles i va es­devenir Marquès del Ter, Comte de Morella. He de fer una xerrada a Morella el 6 [en realitat és el 8] de desembre en commemora­ció del seu bicentenari. En fer això, lloaré un terrorista i em convertiré en un criminal d’a­cord amb les estúpides lleis proposades per l’actual govern britànic i aprovades pel Parla­ment. Al govern tristament li manquen histo­riadors. La majoria són advocats. Si fossin his­toriadors s’haurien guardat d’enviar les tropes a la guerra a l’Iraq i a l’Afganistan.

Ja pot ben dir-ho. Qui es pensi que no pugui ser un dia o altre besnét, o besavi, d’un terrorista, que llenci la primera bomba. I que tin­gui sort i que no li exploti a les mans.

Quan anotava aquestes frases, Gandolfi era a Panamà. Fa menys d’un mes va arribar a la Tierra del Fuego, el punt final d’un viatge en moto per tot el “pati de darrere” d’en George W. Bush que ha anat enregistrant en el seu bloc. Té setanta anys i admet que aquesta aventura li feia una mi­ca de respecte, però diu que podien més les ga­nes de saber què en pensen els joves d’Amèrica, de la situació dels seus països i de la política dels EUA i del seu aliat, el Regne Unit.

Write a Comment

Comment